Omschrijving Vrijstaande woning Brink 19, Laren

Een groene oase van rust op een kavel van ruim 2000 m2 midden in het centrum van chique bruisend Laren. Hier staan een beeldbepalende villa en een 120m2 groot atelier/bedrijfsruimte. Aan de westkant van de villa is een paardenstal gebouwd met 2 paardenboxen. Dit alles in de setting van een mooie parktuin met zwemvijver, met fontein en monumentale oude bomen, heesters en hagen die voor optimale privacy zorgen. Dit is puur, bijna niet te beschrijven woongenot.

‘Residentieel woongenot’ op ruim 360 m2, met 14 kamers, talloze indelingsmogelijkheden en een aangebouwde paardenstal voor 2 paarden. In de prachtige tuin: een riant gazon, terrassen, een zwemvijver en een prachtig atelier.

Brink 19 is gesitueerd op de hoek van de Brink en de Kerklaan, direct grenzend aan het park met zijn fraaie oude bomen en vijver de ‘Coeswaarde’. De Brink is het hart en de ontmoetingsplaats – van het dorp en de perfecte locatie, dichtbij alles wat Laren aan culturele voorzieningen, winkels en horeca te bieden heeft. De bakker, de slager, de groenteboer en het alom bekende café ‘Het bonte Paard’ zijn binnen één minuut bereikbaar. Singer Laren met het museum en het nieuwe theater ligt niet veel verder. En dan is er de betoverend mooie omgeving met bossen en heidevelden afgewisseld met het prachtige Gooise coulissenlandschap. Het rijke groen van de omgeving zet zich in Laren door. In deze omgeving is het heerlijk wandelen, joggen, paardrijden en fietsen en dat op slechts 25 kilometer van Amsterdam.

De karakteristieke villa heeft een indeling met heel veel mogelijkheden.
Hoe indrukwekkend de in 1900 in Victoriaanse stijl gebouwde villa aan de buitenzijde ook is, het is slechts een tipje van de sluier. Als u vanuit de hoofdentree aan de Brink door de gang naar achteren loopt, langs de elegante salons, ziet u in één oogopslag wat dit huis zo uniek maakt. Naast de ingang aan de Brink is er ook een ingang aan de Kerklaan, waarnaast zich het brede op afstand bedienbare toegangshek naar de ruime eigen parking voor meerdere auto’s bevindt. De hoofdentree van het huis zit uitnodigend in het midden en opent naar een lange gang met links en rechts de woonvertrekken en salons. Aan de zuidzijde is via openslaande glas-in-lood deuren de grote woonkamer met open haard en openslaande deuren naar de tuin bereikbaar. Aan de noordzijde de deur naar de salon die samen met de tweede woonkamer aan de noordwestkant een kamer en suite vormt. Direct ernaast de trap naar de eerste verdieping. Aan het eind van de gang is de doorgang naar de keuken. Daarvoor rechts een ruimte die toegang biedt tot het toilet. De ruime keuken heeft openslaande deuren naar de tuinkamer die aan de zuidzijde is uitgebreid met een serre met een groot glazen dak en vier openslaande deuren naar de tuin. In het verlengde van de tuinkamer bevindt zich de paardenstal. Een stalen trap voert naar de verdieping boven de tuinkamer en de stal. Achter de trap een tweetal smalle ramen tot aan het plafond die zicht bieden op de stallen. De zij-ingang aan de Kerklaan biedt toegang tot de tweede hal met rechts een doorgang naar de kamer-en suite en links een doorgang naar een werkkamer, deze staat via een deur in verbinding met de tuinkamer. Werk aan huis is zo een uitstekende mogelijkheid.

Veel ruimte op de verdieping.
Een fraaie trap voert vanaf de begane grond naar een bordes met aan de westkant een trapje naar de overloop die vier ruime (slaap)kamers ontsluit. Vanaf hetzelfde bordes voert aan de oostzijde een trapje naar de tweede overloop die toegang biedt tot de hoofd-slaapkamer, een toilet, en een badkamer. Het oostelijk deel van de eerste verdieping, dat boven de tuin-kamer en de stal ligt, beschikt over twee ruime (werk)kamers en is bereikbaar via de stalen trap in de tuinkamer. Voordat we naar buiten gaan vermelden we nog even dat de villa over een kelder en een grote vliering beschikt.

De parktuin, de zwemvijver en het atelier.
Achter de villa ligt de geheel besloten parktuin met uitzicht op de hoog tegen de blauwe hemel afstekende contouren van de Sint Jan’s Basiliek van Laren. U bent in een andere wereld en kijkt uit over het prachtige royale gazon met solitaire bomen, intieme terrassen en – in de luwte van hoge bomen – de zwem-vijver, die door zijn vorm en de fontein net even meer is dan een zwembad. Verreweg het grootste deel van de tuin ligt – op de zon – ten zuiden van de villa. Aan de randen van de tuin hoog groen en dichte hagen die voor optimale privacy zorgen. En dan het atelier met vide in de zuidoosthoek. Een prachtig contrasterend, modern transparant paviljoen – 120 m2 ! – met enorme hoge openslaande deuren. Verscholen tussen de bomen en vrijwel onzichtbaar door de geheel glazen gevel waarin de omgeving wordt weerspiegeld