Omschrijving Vrijstaande woning Hilversumseweg 31, Laren

Aan de Laarder Engh op loopafstand van de Westerheide en het centrum van Laren gelegen, VRIJSTAANDE karakteristieke villa op een fraai perceel van 3478m2. De woning is gelegen in het groen, biedt veel privacy en heeft een naast de woning gelegen guesthouse alsmede een verderop gelegen red cedar Lodge (eigenlijk een volwaardig 2e woonhuis) met buitenzwembad, jacuzzi en buitendouche.

Deze bijzondere plek is van de buitenzijde niet in te schatten pas als je over het terrein loopt voelt men de beleving alsmede deze “way of living”.

Omschrijving woonhuis (1918)
Indeling begane grond:, zij-entree, vestibule met garderobe, ruime hal, toilet, toegang tot de ruime kelder, vide en bordestrap naar verdieping. Lichte, ruime woonkamer met houten vloer, open haard met schouw, hoge ramen met glas in lood en shutters, aansluitend aan de tuinzijde een grote zonnige serre met openslaande deuren die u direct de zonnige tuin in leiden. Sfeervolle gesloten keuken met apparatuur en tevens achteringang met veranda.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan 2 grote, ruime badkamer met ligbad, wastafelmeubel en toilet.

2e verdieping: via een vlizo trap te bereiken alwaar grote zolderberging.

Bijgebouw (voorheen melkhuisje): vrijstaand, volledig geïsoleerd, op de begane grond een slaap/woonkamer alsmede een nieuwe badkamer met inloop douche, toilet en wastafelmeubel, beide voorzien van vloerverwarming. Trap naar verdieping alwaar slaapkamer en afgesloten berging met gesloten CV opstelling die zowel bijgebouw als woonhuis bedient.

Tuin achter woonhuis: zonnige en groot perceel met veel privacy, dubbele carport en toegang via beveiligd afstand bedienbaar hek.

Lodge: even uniek als imposant, getekend door beeldbepalende Larense architect JP Rozelaar. De volledig uit red cedar boomstammen opgetrokken lodge gaat vloeiend op in de bosrijke omgeving en is ruim 200 m2 groot en geheel voorzien van souterrain.

Begane grond: sfeervolle woonkamer vide/hoog plafond met 2 dubbele openslaande deuren en veranda, een grote brede open haard, trap naar verdieping, half open keuken, toilet, grote garage (26 m2) met elektrisch bediende overhead deur en loopdeur.

Verdieping: open werkplek met mooie zichtlijnen, grote slaapkamer met magnifiek uitzicht, douche en wastafel.

Souterrain: grote multifunctionele kamer, thans in gebruik als wijnkamer. Technische ruimte met zwembad installatie en grote kamer met daglicht nu in gebruik als werkplaats.

Tuin achter de Lodge: geheel omgezoomd door groen bied deze aangelegde tuin volledige privacy met een zwembad, groot terras, jacuzzi en buitendouche. Verder is er een houtopslag en geheel omsloten door groen en rododendrons een tuinkamer rond een fire pit.

Het gehele object is voorzien van modern hang en sluitwerk, dubbele beglazing en voorzien van modern alarm systeem/brandmelder met doorschakeling naar alarmopvolging. Tevens heeft het perceel een eigen bron.