fbpx

Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Zaterdag 30 maart 2019 is de NVM Open Huizen Dag

Zaterdag 30 maart 2019 is de NVM Open Huizen Dag. Weer een nieuwe mogelijkheid om diverse woningen te bezichtigen. Ter oriëntatie, het proeven van sfeer in een wijk of buurt of als echte potentiële koper die weet wat hij wil en kan.

Maar hoe kom je er nu eigenlijk achter wat je wil en kan?
Om met dat laatste te beginnen: het ‘kunnen’ zit ‘m vaak in de financiële mogelijkheden. Wil je echt verhuizen? Laat dan jouw situatie goed doorrekenen door een hypotheekadviseur. Wat kan je betalen, wat wil je betalen?

Als je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, heb je meer mogelijkheden om snel te handelen. Erg handig in de meer hectische regio’s van de huizenmarkt op dit moment. Daarbij is het voor een verkoper natuurlijk erg prettig als de potentiële koper al serieus naar zijn hypotheek heeft gekeken.

Dan het willen. Weet je al waar je wil wonen, hoe groot de nieuwe woning moet zijn, wil je een tuin of is een balkon meer dan prima? Dichtbij familie, een korte woon-werkafstand, graag bij het bos? Kortom: wat zijn jouw woonwensen? Neem alvast een kijkje op Funda of vraag een aankoopmakelaar om je bij te staan.

Hoe gaat dat dan op de NVM Open Huizen Dag?

Stippel een route uit
Tijdens de NVM Open Huizen Dag heb je tussen 11.00 en 15.00 uur de tijd om koophuizen te bekijken. Het is handig van tevoren een route uit te stippelen. Kijk daarom hier alvast bij welke huizen je graag een kijkje wilt nemen. Houd daarbij ook rekening met reistijden.

Je komt op bezoek
Je komt als vreemde bij iemand thuis. Geef een hand en stel je voor. Dat zou je zelf ook prettig vinden als iemand bij jou thuis komt. En je maakt als potentiële koper meteen een goede indruk. Ga geen kasten ongevraagd opentrekken of op de bank ploffen (die neemt de verkoper toch mee). Het gaat om een eerste kennismaking met de woning, even voelen en proeven van de sfeer en de omgeving.

Maak aantekeningen
Vraag aan de eigenaar of je foto’s en aantekeningen mag maken, je hebt dan een geheugensteuntje aan het eind van de dag. Kijk goed naar de kenmerken en de plus- en minpunten. Zo kan je de woningen achteraf makkelijk vergelijken.Het interieur hoeft niet je smaak te zijn, probeer daar doorheen te kijken en zie de mogelijkheden van de woning.

Laat je gegevens achter en laat ook achteraf nog wat van je horen
De NVM Open Huizen Dag moet je een beetje zien als een ruil. Jij mag laagdrempelig binnenkijken zonder afspraak en in ruil laat je je e-mailadres of telefoonnummer achter. Natuurlijk belt een makelaar niet om het huis op te dringen, hij of zij wil vooral graag je feedback horen. Je kan ook zelf na het weekend contact opnemen met de makelaar om je feedback te geven of om te laten weten dat je toch verder kijkt.

Je hoeft nog niks te beslissen!
Er is geen haast, het is immers de NVM Open Huizen Dag en dus een vrijblijvende bezichtiging. Er hoeft op een dag als deze geen koop worden gesloten. Bij echte interesse kun je natuurlijk altijd je eigen aankoopmakelaar of de verkopend makelaar bellen. En heb je ècht interesse? Plan dan een tweede bezichtiging. Ga samen met je aankoopmakelaar, voor een deskundige blik en advies, nog een keer kijken.

035 5384810 De Gouden Makelaar