De kop is eraf

De kop is eraf, de eerste dagen van de eerste maand zijn al weer voorbij en voor je het weet is februari en gaan de dagen echt alweer langer worden. Op naar het voorjaar; de tuin in, de bollen poten en de tuinset schoonmaken en/of naar buiten zetten.

Binnenkort zal ook weer de brief met de WOZ aanslag op de deurmat vallen, check deze goed en vooral de woonoppervlakte die men heeft vermeld. Vanaf 1 januari van dit jaar dient de waarde verplicht vastgesteld te worden op basis van de woonoppervlakte van het huis in plaats van de inhoud van de woning.

Met de huidige gasprijzen en daarbij de druk die vanuit Europa wordt gelegd is het goed uw huis te laten isoleren. U ondervindt hiervan écht direct profijt en comfort verbetering. Wat gaat het komende (voor) jaar de woningmarkt brengen? Nu met een nieuw kabinet moeten we niet direct wonderen verwachten. Het aantal te koop staande woningen binnen Laren is historisch laag. Op dit moment staan er maar 27 woningen/appartementen te koop, terwijl ik me nog kan herinneren dat het er ook wel eens 400 waren! Dat was een totaal andere markt. Sommige woningen stonden 1, 2, 3 of zelfs 4 jaar te koop. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen. Ook geen goede zaak, met veel spanningen, dubbele lasten, woningen die tijdelijk verhuurd moesten worden en met regelmatige executieveilingen tot gevolg. 

Het voorjaar komt er aan, heeft u kriebels te verhuizen, wellicht wel naar het buitenland, dan is het nu het moment om te acteren.

Deel dit bericht