Monsters bestaan niet, maar soms zitten ze in de kast

19-03-2016   Monsters bestaan niet, maar soms zitten ze in de kast

Monsters bestaan niet, maar soms zitten ze schijnbaar toch in de kast, onder het bed of achter het gordijn.  Er zijn lieve monsters, stoute monsters en heel boze en kwaadaardige  monsters. Monsters die later toch anders blijken te zijn dan dat ze eruit zien of dat je ze had ingeschat. Monsters van mensen komen we ook soms tegen. Monsters die in hun eigen wereld leven, denken dat de hele wereld van hen is  en die denken dat ze alles kunnen maken.

Met “alles” bedoel ik bijvoorbeeld biedingen die uit de lucht zijn gegrepen,  of men gaat  achteruit  onderhandelen,  of er wordt ineens een ontbindende voorwaarde uit de hoed getoverd die nimmer eerder besproken is. Weer andere monsters  kunnen zielige  verhalen ophangen, tranen met tuiten huilen terwijl ze later boosaardig blijken te zijn. Er zijn ook monsters die  over iedere woning razend enthousiast zijn, maar kunnen al 3 jaar lang geen beslissing nemen.  Weer andere  monsters die belemmeren een overeenkomst tussen een koper en een verkoper, omdat zij menen bepaalde rechten te hebben op een stuk grond, of hun auteursrecht claimen op een ontwerp van een woning, terwijl zij hiervoor al meer dan rijkelijk beloond zijn. De lieve monsters zijn vaak vrolijk, zijn meedenkend en meewerkend. Kritiek kunnen ze zeker geven, echter is deze altijd opbouwend en oprecht. Weer andere lieve monsters vergeten nimmer een verjaardag een van onze lieve monstertjes of weten dat zelf gebakken appelgebak favoriet is bij de koffie. De stoute monsters zijn diegenen die  vaak op een randje lopen, soms vallen ze erf en soms blijven ze overeind.  Stout met een knipoog  en  met een stralende lach, daar kan je dan soms zelf ook wel stilletjes om lachen. Wellicht herkent u zich in een van de monsters, maar voelt u zich vooral niet persoonlijk “aangesproken”. In ons (makelaars)leven kunnen we boeken volschrijven over de dagelijkse praktijk.

Je werkt tenslotte met – en-  voor mensen, wat nog altijd (na ruim 20 jaar)  erg leuk is. De hedendaagse praktijk is dat onze agenda’s goed gevuld zijn, dat we zeker weer zaken doen en dat u met zijn allen weer positiever tegen over de huizen markt staat. Zaterdag 2 april kunt u tijdens de landelijke open huizendag weer veel verschillende woningen bekijken. Heeft u een huis gevonden dat past als een warme winterjas; schakel een makelaar in die uw belang behartigd, dan zal hij/zij de monsters  uit de kast wegjagen.

Bron; Larens Journaal

De Gouden makelaar in vastgoed en taxaties in Laren Blaricum eo

Deel dit bericht